ИЗМЕЂУ БЕЛОГ И ШАРЕНОГ

Виртуелна библиотека СУРБИТА почиње са радом уочи Божића 2016. године. Првенствено је отворена, како за оне евентуалне читаоце који живе далеко од Србије, али и за оне српске читаоце који живе у забитим местима која немају народне библиотеке, или неће их у догледно време добити. Прве књиге које се могу читати у целини овде су Русаљ Беле Тукадруза (алиас М. Лукића, 1950 - ). и УМЕТНОСТ ДИЈАГНОЗЕ И УМЕТНОСТ ЛЕЧЕЊА. Ових дана, током одржавања београдског Сајма књига, у позајмној Виртуелној библиотеци Дигиталних издања коначно је постала доступна, може се позајмити или преузети књига Белатукадруза УМЕТНОСТ ДИАЈАГНОЗЕ И УМЕТНОСТ ЛЕЧЕЊА, критичких есеја о највиталнијим проблемима савремене српске књижевностиТо је коначна верзија ове књиге, која је имала дуг пут до читаоца, што није никаво изненађење...

ФЕЊЕР један једини?

УОБИЧАЈЕНИ, СТАРИНСКИ КОНТАКТ: ОБИЧНИМ ПИСМОМ

УОБИЧАЈЕНИ, СТАРИНСКИ КОНТАКТ: ОБИЧНИМ ПИСМОМ
ПОРТАЛ ВЕЛИКИХ ПРЕТЕЧА │Портал Сазвежђе З & Мирослав Лукић 180 309 Београд Ул. Сердар Јанка Вукотића 1/13

ЖАОКЕ I

Лековити убоди. Избор из дневне штаме, електронских медија и књижевне периодике карактеристичних одломака, коментара, и друге грађе као створене за - терапију  лековитих убода.

..
..

Како преживети са 373 динара дневно и коментари (мали избор)

Четвртина грађана не може себи да приушти месо односно рибу сваког другог дана, свака седма особа не може себи да обезбеди адекватно загревање стана, 68,5 одсто једино може да машта о недељу дана одмора ван куће, а половина њих из буџета домаћинства не би могла да плати неочекивани трошак у износу до 10.000 динара
* * 
Gavra Acimovicпре 12 сати  Narod je tri puta uzastopce do sada na izborima rekao da mu je tih 373 dinara sasvim dovoljno i svaka debata na temu je suvisna vazno je da je narod srecan.
Одговори | Препоручујем 16

Malaпре 14 сати LJudi dragi, da li je moguce da neko prica o malom kolacu ovde? A zasto je mali. Hajte kolege ekonomisti, zasto je mali BDP Srbije, na pr. gospodin Krulj koji ne zna nista drugo nego da ocijuka sa Brankovic na rts-u ..neka kaze on koju; Sav je vazan sto predaje negde u nekom nn gradu u Belgiji; Neka napise g Krulj malo savesniji clanak a ne nesto okruglo pa na cose; i to se racuna u strucni rad? Nesto se ne sjecam da su kolege ekonomisti jasno i glasno rekli da mi imamo mali gdp iz kojih razloga a i to da partijsko zaposljavanje mnogo kosta. da se u zemlji na mito i korupciju potrosi preko dve milijarde evra i da to ode na potrosnju na gluposti. Na pr u jednoj apoteci kod Kalenica, apotekarka sva vazna mi preporucuje neku skupu liniju kozmetike proiz. iz Svajcarske..a sta ce mi to? Ja samo kupujem domace..pa umem i sama da pravim pomade jer ja sam tehn. laborant iz Pete.. eto ti pameti farmakoloska;i kazem dajte domace, ona me gleda cudn. Nije joj jasno, hocete strano? to kosta.

Бошкопре 16 сати Не знам да ли је аутор навео у штампаном издању али бар овде на почетку недостаје главни "социјални програм" који у суштини спашава грађане још од 60тих година прошлог века, а то су "донације" рођака из иностранства које достижу и 5 милијарди евра годишње, и које су у суштини и регулатор свих неуспеха досадашњих режима, почевши са бирократизацијом привреде 70тих и примањем енормног вишка "руководећег кадра" који ће упропастити привреду током осамдесетих, о докрајчити у санкцијама 90тих а опљачкати у "приватизацијама" од 1990те до данас. Сво време "социјални систем" је "регулисан" редовним донацијама грађанима из дијаспоре, те су зато до сада и избегнути социјални немири који су неминовност дугогодишње беде. Сви режими прикривају ове донације јер би морали да признају да грађани преживљавају уз помоћ рођака из иностранства. Рођаци из иностранства су у пракси доказали да Само Србин, Србина Спашава, иако им нико не даје заслужено признање за спас Српског народа од глади.
Одговори | Препоручујем 16

Бошкопре 11 сати @NY Будите озбиљни. Највећа пљачка Српског народа се десила после другог светског рата, јер је Српском народу отета територија и подељен у пет "држава" сарадника немаца из два светска рата: словенаца, хрвата, турака, шиптара, бугара и мађара, са три измишљене "нације" да буде мањина, за мајоризацију, "колонизације" протеривање и на крају убијање 90тих. Српске породичне сеоске задруге су опљачкане за земљу, Србима забрањен повратак на Косово, а 1000 фабрика однето из Србије у словенију и хрватску, док су репарације од немачке (узет кредит уместо новца) дате словенији и хрватској због "политичке одлуке" да се прво "развије север" који ће касније да помогне "југ". Пропала привреда је "спашена" 60тих протеривањем незапослених у иностранство, а докрајчена 70-80тих. Комунисти се никад нису хапсили него су "смењивани", а због тога што су били "доживотни" "све је било ионако њихово". "Деца комунизма" имају 4 године да краду а власт и сада су "бивши комунисти" у три победничке партије...

NYпре 15 сати  jao Bosko ostavite se rodjaka iz inostranstva, sta ste se za njih uhvatili; Migracije su nasa sudba vekovima..pa ti rodjaci iz sedamdesetih nisu mogli Bog zna sta ..ne mozemo ni sada 2016e Bog zna sta ..ne mozemo mi da posaljemo koliko banda u Beogradu moze da potrosi i iznese opet u Svajcarsku, u SAD, u Moskvu, na Kipar ..nije to sto vi mislite ..ostavite se rasejanja ..problem je u Evropi na relaciji Brisel Beograd, Berlin Beograd Svajcarska Beograd i sl...tu su problemi..Moskva Beograd. zato narod nema od cega da zivi jer kosta kad je drzava drzava mafije..ni jedna dijaspora to ne moze da pokrije.

Dr Miggyyпре 17 сати Како преживети са 373 динара дневно? Веома лако, ако нисте наплатили свој глас на изборима, а дали сте им га, трпите! Струја поскупљује, не кувате, седите у мрак и уштедите нешто, свињетина поскупела, штетна по здрављу, не једите је, путарина поскупела за 10%, не возите тамо кола. Паприка и парадајс не мора да једете због киселине. Где је излаз, речиће вођа уколико му одобри ММФ.
       = извор: Политика

ЛеЗ 0007827  


..

Нема коментара:

Постави коментар

Одобравамо умесне, кратке, и аргументоване коментаре

COMPLETARIUM

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"